Koor & Vocale muziek

Docenten

Liturgisch en hedendaags repertoire:Jan Peeters
Duits vroeg-barok repertoire:Norbert Brandauer
Stemtraining:Kyra Cuypers en Susanne Ebenbauer

De Koorstage biedt een unieke gelegenheid voor ervaren zangers om zich te verdiepen in de wereld van koormuziek. Gehouden op het historische terrein van Alden Biesen, omringd door prachtige architectuur en natuur, is deze stage een ware viering van samenzang en muzikale gemeenschap.

Programma’s en Workshops

Koortechnieken: Leer essentiële koortechnieken, van ademhaling en stembeheersing tot harmonie en interpretatie. Onze ervaren dirigenten en stempedagogen begeleiden je bij het ontwikkelen van een sterke en expressieve koorklank.

Repertoireverkenning: Verken een breed scala aan koormuziek, variërend van barok tot hedendaagse composities. Ontwikkel je repertoire en ontdek nieuwe muzikale genres.

Samenwerking en Teamwork: Ervaar de kracht van samen zingen en leer effectief samenwerken binnen een koor. Ontwikkel vaardigheden voor harmonieuze samenzang en luisteren naar medezangers.

Wat maakt de Koorstage bijzonder?

Locatie: Geniet van de inspirerende omgeving van Alden Biesen, waar de rijke geschiedenis en serene schoonheid een extra dimensie toevoegen aan je koorervaring.

Connectie: Maak deel uit van een diverse groep zangers. Ervaar de kracht van culturele uitwisseling en ontwikkel nieuwe vriendschappen met gelijkgestemde muziekliefhebbers.

Concertgelegenheid: Laat je talent schitteren tijdens onze free podium avonden, waar deelnemers de kans krijgen om het geleerde in de praktijk te brengen voor een enthousiast publiek.

Bekijk onze teaser!

Repertoire

H.I.F. Biber (1644-1704):  Stabat Mater (Koor en B.C.)

D. Buxtehude (1637-1707): delen uit Membra Jesu Nostri  (koor, strijkers , B.C.)

A. Caldara (1670-1736): Missa in G (koor, strijkers, B.C.)

A. Pärt (1935): Salve Regina (koor & strijkers)

Hoe ziet een dag er uit?

Elke ochtend om 9u zingen we ca 30min in onder leiding van stemcoach Kyra Cuypers. Omstreeks 9u30 wordt er gestart met de koorrepetities afwisselend onder leiding van Norbert Brandauer en Jan Peeters. Parallel zal Kyra werken met een stemgroep op klankvorming en sonoriteit.

Na de middagpauze (1u) starten we omstreeks 13u30 opnieuw met de koorrepetitie. Elke koorzanger die dit wenst, kan gedurende de week 2 keer een half uur individuele stemtraining krijgen van Suzanne Ebenbauer en/of Kyra Cuypers.

S ´avonds voorzien we een kennismakingsmoment, free podium, docentenconcert, beklimming van de Tongerse Basiliek, …

Bij inschrijving geeft u aan of u ´s middags wenst mee te eten in Alden Biesen of u een eigen lunchpakket meebrengt. Idem voor wat betreft het avondeten. Wanneer u deze week helemaal ten volle wil beleven, kan u logeren op de Landcommanderij Alden Biesen. Dit kan enkel als deelnemer aan de Zomeracademie.

Doelgroep

Voor koorzangers (liefhebbers, semiprofessionele musici/zangers) en koordirigenten.

Deelnamekosten

Deelnemer: € 325 (excl. logies)

Deadline voor aanmelding

15 juli 2024