Compositiewedstrijd

De winnaar van 2022 is bekend:
KURT BIKKEMBERGS 
met zijn Magnificat Ave gratia plena

Het winnend werk wordt gecreëerd op 6 mei 2023 om 20u in de O.L.V.-basiliek tijdens het openingsconcert van de Kroningsfeesten 2023

De Internationale Zomeracademie Alden Biesen organiseert in samenwerking met Musica Sacra Basiliek Tongeren vzw een compositiewedstrijd met als doelstelling hedendaagse componisten aan te moedigen tot het schrijven van vernieuwende religieuze koormuziek zowel concertant als bruikbaar binnen een hedendaagse dynamische liturgie.

De compositiewedstrijd is een tweejaarlijks gebeuren en vond de eerste keer plaats in 2018. Winnaar van deze was Herman Lemmens (°1961): Missa Signum Magnum Apparuit. Winnaar in 2020 was Pieter De Vos (°1996): Salve Regina.

De compositiewedstrijd omvat het schrijven van:

Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden werken en duidt per optie één winnaar aan. En reikt een geldprijs uit van €2.000 voor optie 1 en €1.000 voor optie 2. De jury behoudt het recht om bij onvoldoende kwalitatieve inzendingen geen winnaar aan te duiden.

De winnende werken worden uitgegeven door uitgeverij EUPRINT.

De winnende werken van editie 2022 zullen gecreëerd worden in juli 2023 in het kader van de Zeven Jaarlijkse Kroningsfeesten in Tongeren: www.kroningsfeesten.be

Het volledige wedstrijdreglement, inclusief procedure voor inzending zijn raadpleegbaar via deze link.

Inschrijvingen zijn afgesloten.