Barokke strijkers

Docenten

Violin, Viola, Viola d’amore
& Violoncello da Spalla:
Anna Jane Lester
Violoncello, Viola da Gamba:Ronan Kernoa, Barbara Hünninger
Kamermuziek:Tineke Steenbrink

De Viool- en Cellostage is een betoverende reis voor zowel beginnende (op een barokinstrument) als gevorderde violisten en cellisten. Gehouden op het historische terrein van Alden Biesen, biedt deze stage een inspirerende omgeving waar muzikale groei en expressie centraal staan.

Programma’s en Workshops

Instrumentale Technieken: Leer essentiële technieken voor barokviool en -cello, van vingerzetting en strijktechniek tot klankproductie en expressie. Onze ervaren docenten begeleiden je bij het verfijnen van je spel en het ontwikkelen van een meesterlijke beheersing van je instrument.

Repertoireverkenning: Ontdek de diversiteit van het barokrepertoire en breid je muzikale horizon uit.

Kamermuziek: Ervaar de vreugde van kamermuziek door samen te spelen met andere getalenteerde muzikanten. Leer luisteren, communiceren en samenwerken om een harmonieus ensemble te creëren.

Masterclasses: Profiteer van persoonlijke begeleiding tijdens onze masterclasses, waar gerenommeerde barokviolisten en -cellisten hun expertise delen en waardevolle feedback geven.

Concertmogelijkheden: Laat je talent schitteren tijdens onze free podium avonden, waar deelnemers de kans krijgen om het geleerde te presenteren aan een enthousiast publiek.

Cursusinhoud

Individuele lessen
Groepslessen
Kamermuziek
Concertpraktijk

Doelgroep

Muziekstudenten en professionele musici of vergelijkbaar niveau, die wensen te focussen op barokinstrumenten en barokke interpretatie.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen voor amateurmusici en voor musici die kiezen voor een eerste kennismaking (initiatie) met barokinstrumenten.

Deelnamekosten

Studenten: € 300 (excl. logies)
Anderen: € 400 (excl. logies)

Deadline voor aanmelding

15 juli 2024