Young Schola

De Stage Young Schola is een uniek programma dat jonge zangers en zangeressen (tussen 8 en 15 jaar oud) de kans biedt om zich te ontwikkelen in de traditie van de Maitrises de Reims. Gehouden op het historische domein van Alden Biesen, streven we ernaar om een omgeving te creëren waar jonge talenten kunnen bloeien en hun passie voor koormuziek kunnen ontwikkelen.

Programma

Leer de fundamenten van koortechnieken, van stemtraining tot samenzang. Onze ervaren dirigenten zullen je begeleiden bij het ontwikkelen van een sterke vocale basis.

Verken een gevarieerd repertoire dat zowel klassieke als eigentijdse koormuziek omvat.

Wat maakt onze Stage Young Schola bijzonder?

Historische Locatie: Ervaar de betoverende sfeer van Alden Biesen, waar de rijke geschiedenis en prachtige omgeving een extra dimensie toevoegen aan je koormuziekervaring.

Professionele Begeleiding: Geniet van de begeleiding van ervaren dirigenten en musici die gepassioneerd zijn om jonge talenten te helpen groeien en bloeien in de wereld van de koormuziek.

Optreden: Toon je verworven vaardigheden tijdens ons presentatieconcert, waar deelnemers de kans krijgen om hun talent te delen met een enthousiast publiek.

Hoe ziet deze stage er praktisch uit?
Wanneer? Van maandag 12 augustus tem 15 augustus
Waar? maandag, dinsdag en woensdag in de Landcommanderij Alden Biesen, donderdag in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek te Tongeren.
Elke ochtend starten we om 9u met zingen onder leiding van Laetitia Steens. Na de lunch (inbegrepen!) zingen we nog een uurtje en worden muzikale ontspannende activiteiten voorzien tot 16u. Tussen 16u en 16u30 dienen alle kinderen opgehaald te worden.
Prijs? 80€ extern – 125€ intern
Voor zangertjes die verder wonen, voorzien we de mogelijkheid om gedurende de stage te verblijven in een gastgezin van zondagavond tot donderdagochtend. Dit dient bij inschrijving te worden aangegeven.

Inschrijven

Als je een jonge zanger of zangeres bent en geïnteresseerd bent in een verrijkende koormuziekervaring, schrijf je dan vandaag nog in voor de Stage Young Schola van de International Summer Academy Alden Biesen. Neem contact met ons op voor meer informatie of om je in te schrijven. We kijken ernaar uit om samen met jou de prachtige wereld van de koormuziek te verkennen op deze unieke locatie!