Jonathan Ponet

Jonathan Ponet is een jonge Belgische altviolist en violist. Hij behaalde zijn diploma’s altviool met de hoogste onderscheiding, in de klas van Thomas Riebl. Jonathans sterke interesse in de historische uitvoeringspraktijk resulteerde in het aanvatten van studies barokviool bij Hiro Kurosaki aan het Mozarteum en het winnen van een positie als academist bij het Balthasar-Neumann Ensemble o.l.v. Thomas Hengelbrock. Een vooraanstaande Europees ensembles op het gebied van historische uitvoeringspraktijk.

Jonathan kreeg extra impulsen van gerenommeerde musici zoals Liviu Prunaru, Enrico Onofri, Barbara Westphal, Jean Sulem, Jürgen Kussmaul, het Danel kwartet, Rainer Schmidt, Eberhard Feltz, Hatto Beyerle en Valentin Erben. Sinds 2014 is hij een beursstudent van de International Music Academy in het Vorstendom Liechtenstein.

Daarnaast ontving hij beurzen van stichting JAT (Jong Artistiek Talent) (2013), STROOM (provincie Limburg) (2014), universiteit Mozarteum (2015) en recent SWUK Vlaanderen.