Arnaud Van de Cauter

Arnaud Van de Cauter legt zich sinds jaren toe op de studie van 17de-eeuwse muziek uit de Zuidelijke Nederlanden. Hij is professor orgel aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Luik, professor praktische harmonie en lichaamshoudingen aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Bergen en organist-titularis van de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk in Brussel.

Hij concerteert regelmatig zowel in België als in het buitenland. Hij is tevens artistiek directeur van het Festival Voce et Organo (Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk – Brussel) en realiseerde tal van opnames die de aandacht van de internationale pers trokken.

Na een opleiding in somatische opvoeding bij Jean Grauwels, Feldenkrais-practicus en osteopaat in Waterloo, en na een verdieping in de praktijk van Moshe Feldenkrais, genoot hij in Zurich een vorming in Somatic Experiencing® (Peter Levine – Polarity Bildungszentrum). Dankzij een synthese tussen deze twee methodes heeft hij « Intégration Corporelle à l’Instrument  – I.C.I » opgezet of  « Holistische Instrumentintegratie En Resource – HIER » : een sensoriële benadering van de muzikale praktijk gebaseerd op een organische  ontwikkeling tussen lichaam en instrument. Hij wordt regelmatig uitgenodigd als gastdocent op cursussen, stages en vormingsdagen ter bestemming van muzikanten (www.echo-art.be). Tevens is hij assistent van Dr. M. Schittecatte formateur en directeur van de Somatic Experiencing  opleidingen in Belgïe en Frankrijk.

Als concertist is hij reeds te gast geweest bij verschillende festivals waaronder : het ‘Festival de Wallonie’, het ‘Festival d’Avignon’, het ‘Festival Toulouse-les-Orgues’ (F), en BOZAR.